PETflag vlaggen van PETflessen

Terug naar overzicht

PETFlag, een vlag gemaakt van PETflessen

Op 1 juni lanceren de Dokkummer Vlaggen Centrale en Semaphore Signs een zeer bijzondere vlag: PETflag. Een vlag gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Al jaren zijn beide partijen op zoek naar de mogelijkheid om vlaggen duurzamer te maken en dat is nu gelukt.

Samen optrekken in duurzaamheid

Semaphore is al jaren betrokken bij de productie en de distributie van de Blue Flag . Blue Flag is een organisatie die zich bezig houdt met het duurzaamheidsbesef van stranden en jachthavens. Samen met Blue Flag is er altijd het streven geweest om de vlaggen zo duurzaam mogelijk te produceren. Een droom was om vlaggen te maken van gerecycled doek. Met die droom heeft Semaphore Signs een samenwerking gezocht met Dokkumer Vlaggencentrale. DVC herkende de wens bij eigen klanten en besloten werd om gezamenlijk de PETFlag te gaan ontwikkelen.  Er is nu een doek van PETflessen ontwikkeld dat voldoende wit is om te bedrukken en te printen. De PETFlag is geboren!

Recycleproces van PETfles tot PETFlag

Vanaf 1 juni 2017 wordt er een nieuw  product van PETflessen gemaakt: duurzame banieren en vlaggen – PETFlags.

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd wat er gebeurt met de plastic flessen die u inlevert in de supermarkt of bij een plastic inzamelpunt?  De meesten mensen kennen wel een paar toepassingen van gerecyclede PETflessen. Het hergebruik van de flessen kende u vast wel. Maar wist u dat er bakjes voor groente en fruit, van worden gemaakt?

Of de vulling van slaapzakken en jassen? En vanaf juni 2017 worden er dus banieren en vlaggen gemaakt van ingeleverde PETflessen.

De ingeleverde flessen wordt gehakt tot schilfers en daarna vermalen tot granulaat. Van deze korrels wordt garen gesponnen en daarvan wordt doek gebreid. Tot nu toe was het steeds niet mogelijk om een helderwit doek te maken. Dat is een voorwaarde voor de fabricage van vlaggen en banieren. Nu dit wel kan, kunnen we voortaan dit doek bedrukken of printen tot uw vlag of banier. De PETFlag.

Vlaggen van duurzaam doek

PETFlag vlaggen en banieren zijn van de uitstekende kwaliteit die u van ons gewend bent. Maar geen enkele vlag heeft het eeuwige leven. Is uw PEFflag na een tijd aan vervanging toe, dan kunt u de vlaggen naar ons terug sturen. Dit PETFlag-doek wordt weer gebruikt als grondstof voor kunstenaars en kunstnijverheid die er bijvoorbeeld tassen van maken. Zo  heeft uw vlag een bijna eeuwig leven.

 

×