Onze geschiedenis

Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw zijn wij in onze familie al gek van vlaggen. Dat begon in de havens van Rotterdam in 1936. Vanaf daar gingen we over de hele wereld.

We maakten van dichtbij oorlog, hoogtijdagen en de geboorte van een natie mee. Beleef hieronder in het kort onze geschiedenis.

1936

Het begint met Verkade

Onze geschiedenis start in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het was toen dat meneer Verkade zijn vlaggenfabriek vestigde in de Rotterdamse Kipstraat. De haven van Rotterdam was toen al het kloppende hart van de handel en het bedrijf leverde voornamelijk landenvlaggen aan alle reders en havenbedrijven.

Het maken van vlaggen was in die tijd nog echt een ambacht: banen voorgekleurd doek werden op maat geknipt en genaaid. Het echte vakmanschap liet zich zien in de wapens en logo’s, die werden met de hand op het doek geschilderd.

1968

Vlaardingen wordt Vlaggenstad

In 1940 trof het onheil van het Rotterdamse bombardement ook de vlaggenfabriek van meneer Verkade. Na de oorlog herstart hij het bedrijf in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam.

Onze grootvader Jaap Thurmer komt in die eerste jaren in dienst en neemt uiteindelijk het bedrijf over in de jaren ’50. Het bedrijf groeit en er ontstaan mooie klantrelaties, waaronder de Marine. Groot onderdeel van het succes is het zelf ontwikkelde Gloriedoek, een op dat moment superieur vlaggendoek dat bestond uit een mix van katoen en polyester.

1994

De geboorte van Zuid-Afrika

In de jaren ’80 gaat het stokje over van Jaap Thurmer naar zijn zoon Martin Thurmer. Hij zet vol in op innovatie en kwaliteit, bijvoorbeeld door het investeren in nieuwe zeefdruktechnologieĆ«n. Die focus op kwaliteit en de jarenlange vlaggenkennis leiden tot een prachtige kans in 1994.

De nieuwe republiek Zuid-Afrika wordt geboren en Martin reist als eerste en enige vlaggenproducent af naar Kaapstad met in zijn koffer een exemplaar van de eerste vlag. Dit leidt tot een van de mooiste en betekenisvolle orders uit de geschiedenis van de familie: de productie van de eerste 60.000 Zuid-Afrikaanse vlaggen.

2013

Semaphore zet de traditie voort

Vanaf 1994 worden de schoonzonen van de familie Thurmer besmet met het vlaggenvirus. In Semaphore zetten Coerd de Heer, Paul de Jager en Jaap Groen de traditie van de famiie voort.

Zij introduceren een aantal innovaties in de vlaggenwereld. Het unieke &SIGN-doek borduurt met haar superieure kwaliteit verder op het oude Gloriedoek. En met de SIGNwave biedt Semaphore een mooi alternatief voor de inzet van betonbakken. Maar minstens zo belangrijk blijft de voorzettting van de passie voor het product!

Neem direct contact op

Enthousiast geworden? We worden ook graag jouw partner en helpen je met mooie project realisaties op doek!

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Contacteer ons via het contactformulier hiernaast of bel direct met ons via 010 890 02 60.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×