Duurzaamheid

Duurzaam produceren vinden we ontzettend belangrijk. Daarbij hebben we niet een panklare duurzaamheidsstrategie klaar liggen. Wel hebben we de intentie om iedere dag stapjes voorwaarts te maken. Alleen of samen met jou!

 

EU productie

In principe kiezen we voor leveranciers en partners die produceren in de EU. Natuurlijk weten we dat dit nog geen garanties geeft. Maar desondanks geloven we dat EU producenten, al dan niet gedreven door EU regels, in de afgelopen jaren behoorlijke stappen hebben gezet in duurzaam produceren. Een belangrijke keuze is ook geweest om een doek te (laten) ontwikkelen dat vele malen langer meegaat dan marktconform vlaggendoek. Sterker vlaggendoek leidt potentieel tot lagere volumes en daardoor minder gebruik en afval.

CO2 Compensatie

Op basis van gemiddeld energie en waterverbruik hebben we uitgerekend wat het kost om de CO2 uitstoot van 1m2 vlaggenstof te compenseren. Met deze informatie compenseren we ieder jaar de ruim 10.000 vlaggen die we maken voor FEE Blue Flag. Dit bedrag investeren we in het Global Forest Fund, het CO2 compensatie fonds van FEE, de Foundation for Environmental Education. Onze ambitie is om dit te gaan doorvoeren voor alle vlaggen die we voor onze klanten maken!

Recycling

We leven in een wereld waarin het herstellen van producten is vervangen door het weggooien. Zo ook dus voor onze vlaggen. Waar we vroeger nog wel eens vlaggen moesten repareren voor klanten zien we tegenwoordig steeds meer actiematig materiaal met een zeer korte gebruiksduur. Graag willen we (gedeeltelijk) terug naar de tijd dat we vlaggen repareerden, dat kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Maar ook van echt kapotte vlaggen en banieren kunnen we nog mooie dingen maken, een tweede leven! Daarvoor werken we samen met naaiateliers zoals Funny Flags in Rotterdam.

PetFlag

Sinds 2017 heeft Semaphore Signs een zeer bijzondere vlaggenstof, namelijk gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Al jaren waren wij  op zoek naar de mogelijkheid om vlaggen duurzamer te maken en dat is gelukt! Voor de volledige informatie over PETFlag Klik hier!  

Neem direct contact op

Enthousiast geworden? We worden ook graag jouw partner en helpen je met mooie project realisaties op doek!

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Contacteer ons via het contactformulier hiernaast of bel direct met ons via 010 890 02 60.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×