Duurzaamheid duurt het langst…

Het is een veelgehoorde stelling: “wij zijn een duurzaam bedrijf!”, maar het vergt nogal wat om duurzaam te ondernemen, winst te maken en te kunnen groeien. In 2013 startten wij, twee vrienden met ondernemerservaring en een passie voor vlaggen, Semaphore Signs als reactie op het wegvallen van één van de oudste vlaggenbedrijven van Nederland, waar we beiden een geschiedenis hadden.

Zonder dat we het ons heel duidelijk bewust waren, was ons bedrijfsplan in basis al duurzaam: we wilden gewoon mooie en vooral goede vlaggen maken. Bedoeld voor gebruikers die de trots op hun onderneming of instelling wilden uitstralen in hun wapperende visitekaartjes. Niet zoveel mogelijk produceren tegen een zo hoog mogelijke prijs, maar ons binnen de, toch best overspannen, markt van signing een plek verwerven als kleine maar fijne vlaggenmaker. Meedenkend met de mogelijkheden van onze klanten en gaan voor het beste resultaat in die uitstraling. Die basis en ons netwerk bracht ons in Kopenhagen, waar we in 2014 de tender wonnen voor de exclusieve levering van Blue Flag, één van de meest impactvolle projecten van de Foundation for Environmental Education.

Geïnspireerd door bijeenkomsten met de national operators van deze projecten zijn we op zoek gegaan naar een manier om vlaggen duurzamer te maken. In 2017 waren we de eerste vlaggenmakers die vlaggen op doek van gerecyclede PET vezel konden leveren. Sindsdien levert onze leuke onderneming wereldwijd aan nog veel meer duurzame instellingen en bedrijven en doen we ons uiterste best om, naast onze duurzame producten en mindset, ook op andere vlakken steeds duurzamer te worden. Zo dragen we voor iedere verkochte vlag een bedrag af aan het Global Forest Fund. Ook houden we de organisatie en onze huisvesting op maat en zo efficiënt mogelijk. Tenslotte gebruiken we een deel van onze marge voor sponsoring van diverse milieu-educatieprojecten wereldwijd.

Het zijn allemaal kleine stappen, klein of groot, en het minste wat we met z’n allen kunnen doen is bijdragen aan bewustwording. Onze PETflags zijn ook zo’n stap. Ga jij ‘m ook nemen voor jouw bedrijf of instelling? Wij zijn graag je maatje….

 

EU productie

In principe kiezen we voor leveranciers en partners die produceren in de EU. Natuurlijk weten we dat dit nog geen garanties geeft. Maar desondanks geloven we dat EU producenten, al dan niet gedreven door EU regels, in de afgelopen jaren behoorlijke stappen hebben gezet in duurzaam produceren. Een belangrijke keuze is ook geweest om een doek te (laten) ontwikkelen dat vele malen langer meegaat dan marktconform vlaggendoek. Sterker vlaggendoek leidt potentieel tot lagere volumes en daardoor minder gebruik en afval.

CO2 Compensatie

Op basis van gemiddeld energie en waterverbruik hebben we uitgerekend wat het kost om de CO2 uitstoot van 1m2 vlaggenstof te compenseren. Met deze informatie compenseren we ieder jaar de ruim 10.000 vlaggen die we maken voor FEE Blue Flag. Dit bedrag investeren we in het Global Forest Fund, het CO2 compensatie fonds van FEE, de Foundation for Environmental Education. Onze ambitie is om dit te gaan doorvoeren voor alle vlaggen die we voor onze klanten maken!

Recycling

We leven in een wereld waarin het herstellen van producten is vervangen door het weggooien. Zo ook dus voor onze vlaggen. Waar we vroeger nog wel eens vlaggen moesten repareren voor klanten zien we tegenwoordig steeds meer actiematig materiaal met een zeer korte gebruiksduur. Graag willen we (gedeeltelijk) terug naar de tijd dat we vlaggen repareerden, dat kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Maar ook van echt kapotte vlaggen en banieren kunnen we nog mooie dingen maken, een tweede leven! Daarvoor werken we samen met naaiateliers zoals Funny Flags in Rotterdam.

PetFlag

Semaphore Signs, Rotterdamse vlaggenmakers met een oude ziel, maar met een nieuwe missie: duurzame vlaggen! Als eerste ter wereld zijn we drie jaar geleden gerecycled PET materiaal gaan gebruiken als doek voor onze vlaggen, banieren en spandoeken. Intussen zijn we niet meer de enige, maar dankzij de voorsprong in deze innovatie is Semaphore preferred supplier van internationale duurzaamheidsorganisaties. Zo wapperen onze PETflag en &SIGN doeken bijvoorbeeld in tientallen landen voor de campagnes van Blue Flag, Ecoschools en Greenkey, projecten van Unesco partner FEE, the Foundation for Environmental Education. Ook internationale duurzaamheidsorganisaties als PADI (duikopleidingen), Greenpeace en Sea Shepherd hebben gekozen voor ons doek.

Niet alleen de gerecyclede grondstof maakt de vlaggen van Semaphore bijzonder duurzaam; de technische specificaties het doek geeft de vlaggen gemiddeld een aanzienlijk langere levensduur dan welke vlag dan ook. Die kwaliteit wordt bevestigd door testimonials vanuit de meest vlag-uitdagende plekken rond de wereld.

Voor de volledige informatie over PETFlag Klik hier!

Neem direct contact op

Enthousiast geworden? We worden ook graag jouw partner en helpen je met mooie projectrealisaties op doek! Hijs je eigen digitale seinvlag door het contactformulier hiernaast in te vullen of bel ons op 010 890 02 60. We seinen je direct terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×