Vlaggendoek van gebruikte PET flessen!

Semaphore Signs, Rotterdamse vlaggenmakers met een oude ziel en een nieuwe missie: duurzame vlaggen! Als eerste ter wereld zijn we drie jaar geleden gerecycled PET materiaal gaan gebruiken als doek voor onze vlaggen, banieren en spandoeken. Intussen zijn we niet meer de enige, maar dankzij de voorsprong in deze innovatie is Semaphore preferred supplier van internationale duurzaamheidsorganisaties. Zo wapperen onze PETflag en &SIGN doeken bijvoorbeeld in tientallen landen voor de campagnes van Blue Flag, Ecoschools en Greenkey, projecten van Unesco partner FEE, the Foundation for Environmental Education. Ook internationale duurzaamheidsorganisaties als PADI (duikopleidingen), Greenpeace en Sea Shepard hebben gekozen voor ons doek.

Niet alleen de gerecyclede grondstof maakt de vlaggen van Semaphore bijzonder duurzaam; de technische specificaties van de twee premium doeksoorten, PETflag en &SIGN, geven de vlaggen gemiddeld een aanzienlijk langere levensduur dan welke vlag dan ook. Die kwaliteit wordt bevestigd door testimonials vanuit de meest vlag-uitdagende plekken rond de wereld.

Duurzame innovatie: van PETfles tot PETFlag

Per jaar gebruiken we met z’n allen in Nederland bijna 1,5 miljard plastic flessen….dat is méér dan 80 flessen per persoon! Wat doe jij met die lege flessen? Ze zijn 100% recyclebaar, dus alle flessen die retour komen, kunnen weer als nieuwe grondstof dienen. Bijvoorbeeld voor onze vlaggen. Al in 2017 zijn we vlaggen gaan maken van gerecycled PET doek. De ingeleverde flessen worden verwerkt  gehakt plastic schilfers en daarna vermalen tot granulaat. Van deze korrels wordt garen gesponnen. Uit dat garen bestaat ons gewoven en gebreide doek, de basis van de vlag. Een kleurechte en -vaste bedrukking en een slijtvaste afwerking maken het tot een Semaphore PETflag.

Neem je ook de volgende stap in duurzaamheid?

Hoewel de productie van vlaggen op gerecycled materiaal (nog) relatief meer kost dan niet-gerecycled doek, zijn vele organisaties en bedrijven al over gestapt op PETflag: Blue Flag, Greenkey, Ecoschools, PADI, Greenpeace, Waterbus, Sea Shepard, Irado….Duurzaamheid is een missie. Van ons en vele anderen, want intussen wapperen er duizenden Semaphore PETflags overal op de wereldbol.

Laat ons eens een duurzaam voorstel voor je maken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×