Doekkwaliteiten

Voor je vlag, banier of spandoek kun je bij ons kiezen uit een breed spectrum aan doeksoorten. Veel van onze doeksoorten zijn voor buitengebruik, maar ook voor iedere toepassing van doek binnen hebben we de meest passende oplossing. We hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in duurzaam doek voor onze producten; doek dat langer meegaat dan gemiddeld en doek gemaakt van gerecyclede PET materiaal.

Als eerste in Europa zijn we in 2017 gerecycled PET materiaal gaan gebruiken als doek voor onze vlaggen, banieren en spandoeken. Intussen zijn we niet meer de enige, maar dankzij de voorsprong in deze innovatie is Semaphore preferred supplier van internationale duurzaamheidsorganisaties. Zo wapperen onze PETflag en &SIGN doeken bijvoorbeeld in tientallen landen voor de campagnes van Blue Flag, Ecoschools en Greenkey, projecten van Unesco partner FEE, the Foundation for Environmental Education. Ook internationale duurzaamheidsorganisaties als PADI (duikopleidingen), Greenpeace en Sea Shepard hebben gekozen voor ons doek.

Niet alleen de gerecyclede grondstof maakt de vlaggen van Semaphore bijzonder duurzaam; de technische specificaties van de twee premium doeksoorten, PETflag en &SIGN, geven de vlaggen gemiddeld een aanzienlijk langere levensduur dan welke vlag dan ook. Die kwaliteit wordt bevestigd door testimonials vanuit de meest vlag-uitdagende plekken rond de wereld.

Hieronder vind je enkele van onze meest gebruikte kwaliteiten, maar we horen het graag persoonlijk als je een hele specifieke wens hebt!

&SIGN

Ons &SIGN is onze premium kwaliteit vlaggendoek voor zware omstandigheden. Het is een superieur, extreem slijtvast gebreid vlaggendoek van 155 gr/m2. Uitgebreide testen wijzen uit dat dit doek gemiddeld 3x zo lang mee gaat als standaard vlaggendoek. Het doek is zowel digitaal te printen als te zeefdrukken met 100% doordruk. In het productieproces maken we gebruik van hoogwaardige inkten met een zeer hoge kleurechtheid. Voordelen: – Gaat tot 3x zo lang mee – 100% doordruk – Langdurig kleurecht – Hoogwaardige afwerking

SIGN

Onze basiskwaliteit. Het is een gebreide, zacht glanzende stof van 110 gr/m2. Het doek kunnen we op een groot aantal manieren afwerken, bijvoorbeeld met koord en lus, Deense haken of met zeilogen rondom. De stof is zowel digitaal te printen (90% doordruk) als te zeefdrukken (100% doordruk) en kan zeer scherp worden aangeboden. Voordelen: – Waait makkelijk uit – Snel droog – Scherp geprijsd – Inzetbaar voor vele toepassingen

SPUN

Een zware kwaliteit vlaggendoek met een klassieke uitstraling. Het vlaggendoek wordt geweven van sterke polyester garens van 155 gr/m2. De garens zijn samengesteld uit gehakte vezels waardoor de stof een “wollig” karakter krijgt. Het doek wordt vooral ingezet voor klanten die vlaggen onder zware omstandigheden. Dit type doek wordt voornamelijk gezeefdrukt, daardoor is het meer geschikt voor de grote volumes. Ook voor landenvlaggen maken we vooral gebruik van dit type doek. Voordelen: – Sterk, slijtvast doek – Klassieke uitstraling – Gunstig geprijsd in grotere volumes

DECO

Een prachtige, dicht gebreide stof voor indoor toepassingen. De stof wordt gebreid van polyester garens van 210 gr/m2. De stof voelt stevig aan en heeft een matte uitstraling. Door een geavanceerde productie technologie kunnen we een 100% doordruk van de inkt op dit type doek garanderen. Dat is voor dit type stof een uniek! We gebruiken ons DECO doek bijvoorbeeld voor onze ceremoniële vlaggen en vaandels. Daarnaast is dit doek geschikt voor vele indoor toepassingen. Als we het doek afwerken met een platte silicone pees is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor montage in aluminium spanframes. Voordelen: – Zeer dicht doek voor optimaal print resultaat – 100% doordruk – Geschikt voor ceremoniële vlaggen en vaandels – B1 brandvertragend gecertificeerd – Vele afwerkingsmogelijkheden

PETflag

De basis: gebreid of gewoven doek van 100% gerecyclede PET

Per jaar gebruiken we met z’n allen in Nederland bijna 1,5 miljard plastic flessen….dat is méér dan 80 flessen per persoon! Ze zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat en dat is 100% recyclebaar. Alle flessen die retour komen kunnen dus weer als nieuwe grondstof dienen….bijvoorbeeld voor onze vlaggen. Al in 2017 zijn we vlaggen gaan maken van gerecycled PET doek. Als eerste vlaggenmakers ooit. Duurzaamheid is een missie. Van ons en van vele anderen, want intussen wapperen er duizenden Semaphore PETflags overal op de wereldbol

De duurzame vlag- en doekproducten PETFLAG hebben dezelfde hoge kwaliteit als onze andere doeken.  Door te kiezen voor PETflag laat je aan iedereen zien dat het milieu & duurzaamheid bij jullie hoog in het vaandel staan. Al onze PETFLAG producten worden afgewerkt met een herkenbaar, bio-katoenen label. Sterk doek, afgewerkt met een traditionele zoom, geschikt voor vlaggen, banieren, spandoeken, beachvlaggen en meer.

We maken PETflag vlaggen op 110 gram/m2 en 125 gram/m2  gebreid glansdoek en 220 gram/m2gewoven SPUN kwaliteit doek. Die laatste doelsoort is alleen geschikt voor zeefdruk, dus niet voor kleine oplagen, die over het algemeen digitaal geprint worden.

Duurzaam ondernemen bereik je met vele kleine en grotere stappen. Het minste wat we met z’n allen kunnen doen is bijdragen aan bewustwording. Onze PETflags zijn ook zo’n stap. Ga jij ‘m ook nemen voor jouw bedrijf of instelling? Wij zijn graag je maatje….

 

Neem direct contact op

Enthousiast geworden? We worden ook graag jouw partner en helpen je met mooie projectrealisaties op doek! Hijs je eigen digitale seinvlag door het contactformulier hiernaast in te vullen of bel ons op 010 890 02 60. We seinen je direct terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×